Zo kijk eens, de roomboter in het vlootje , daarbij staat de zelfgemaakte mayonaise en kiwi-jam, geen combinatie natuurlijk, maar wel leuk voor op de foto.
Smelt chocolade in een vuurvaste schaal boven een pan met kokend water , dat heet dan au-bain-marie.
Rozijnen wellen
Gehakte en gemengde noten even in een pan roosteren.
Een bakblik bekleden met bakpapier,
Ik ben totaal gek op bakpapier, ik vind het helemaal geweldig, de kleur , het knisperen van het papier en super handig. Ik pak er de notenreepjes in, nu ook de boter en zelfs als cadootjes papier, bijvoorbeeld een zelfgebakken broodje of cake, leuk inpakken in bakpapier. Genieten voor Mariontje.
De rozijnen en het notenmengsel in de chocolade roeren en in het bakblik gieten en uitstrijken, even een uurtje in de koelkast en ............
Waauuuuuuwww, lekker he?
Ondertussen stond er in mijn nieuw pannetje een stuk heerlijke reerug te stoven, met ui, knoflook, wortel.
M'n oude braadpan staat al klaar in de nieuw te komen kippenren, als drinkwaterbak/pan.
Ruiken jullie dit ook ? MMmmmhhhhh....
Ook nog humus gemaakt, poeh poeh , een beetje veel knoflook erin deze keer,
ach , is wel gezond toch ? Wij lusten heel graag knoflook, dus niet echt erg.
Brood gebakken, een vlecht, omdat het Pasen word, hoort er toch een beetje bij he?
Hier nog 2 bollekes.
Deze foto's zijn van voor de rijs.
Foto van na de rijs, en met zaadjes versierd.
En die 2 bollekes zijn nu 2 bollen geworden.
Heb jij stress ?
Heb jij het druk ?
Heb je chaos in je hoofd ?
BAK EEN BROOD
En dan niet met de broodbakmachine, nee, gewoon echt met je handen.
Een brood bakken is basic, geeft rust in je hoofd terwijl je het deeg kneed,
Geeft je een momentje voor jezelf als het brooddeeg rijst terwijl jij een kopje thee voor jezelf zet.
Het geeft je inspiratie terwijl je wacht totdat het brooddeeg klaar is om in de oven te gaan.
Het geeft je een veilig gevoel, doordat de geur van het brood door je eigen huisje gaat.
Het geeft je superveel voldoening als je het brood uit de oven haalt, iedereen in je huisje komt op de geur af en loven je voor je zelfgebakken brood.
Dus mijn advies is dan ook,
BAK ER MAAR METEEN 2, want er gaat er 1tje gelijk op, geloof mij
Succes en vooral, geen haast , als je brood mislukt, is niet erg, begin je een andere keer weer op nieuw. Smakelijk he?
Broodjes gaan in de houtoven, die ik flink heb opgestookt, he wat lekker.
Ook nog geluncht met Hubbie, ook iets wat ik heel graag mag doen.
Zelfgebakken broodjes met zelfgemaakte boter besmeerd en wat veldsla, gekookt ei, paprika en zelfgemaakte mayo, en de ander met zalm en wat dille.
Wat is het toch een lekker ding he?
En al het brood is klaar, het ruikt heerlijk, een deel gaat in de diepvries en een deel is voor de paasdagen, als iets extra lekkers.
Geniet ervan , Liefs Marion