Ik had wat verse groente over en heb daar een heerlijk groente taartje van gemaakt. Dit is een kleine vorm voor taartjes te bakken. Wat lente ui en ...
Een groene rimpelige paprika en 4 cherrytomaatjes...........
4 verse eitjes van onze eigen kippetjes, of koop eieren van vrije uitloopkippen of nog beter, bij een boer in je buurt of nog beter.......investeer en red een paar ex batterij kippen, ze eten voor jou ook 50 kilo afval per jaar, zoals overgebleven etensresten, groente en tuinafval, gras wat je hebt gemaaid en dergelijke.......echt de moeite waard om je eens in te verdiepen, maar nu weer terug naar mijn taartje...... ( en kippen zijn zo leuk, ze fleuren je tuin op met hun gekakel, erg gezellig ) Het taartje is op smaak gemaakt met zeezout en vers gemalen peper. ( ik vind kippen gewoon ook heel erg lief )
Hup , in de oven, en zoals jullie weten staat ie hier dag en nacht aan dus ......hoeveel graden ? 180 lijkt me wel goed, ik doe zelf alles op gevoel......en hoe lang in de oven ? ach ik kijk tussendoor even of het klaar is.......simpel...
Net uit de oven ,,,, ach eigenlijk zou je het eens kunnen ruiken.........heerlijk...
Even afkoelen op een rooster...... en bewonderen natuurlijk.....
Ach voor een zelfbedacht ( zonder recept bedoel ik dan ) taartje valt ie niet tegen. En hij is nog heerlijk ook. Dus ga je gang, bedenk met wat je hebt in huis naar de vele mogelijkheden om een lekker en gezond taartje te maken en je groente redden die anders de prullenbak ( kippen , composthoop ) gingen. Met een beetje salade en een lekker kopje thee heb je een heerlijke lunch.....
Geniet ervan , Liefs Marion